Sağlık

Metro Premium Çipura ve Levrek Denizlere Can, Sofralara Omega 3 Katmaya Devam Ediyor

Metro Türkiye, dünyadaki öncü uygulamalardan olan azaltılmış deniz balığı yosun yağı içeren yemler ve sürdürülebilir balıkçılık sistemleriyle yetiştirilen Metro Premium Levrek ve Çipura ile gelecek nesillerin de balık yiyebilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Metro Türkiye, Türkiye’de bir ilk olan “Ne Yediğinin Önünde, Yemediği Yarın” projesiyle sadece 2022 yılında 500 ton balığın denizlerde yaşamaya devam etmesini sağladı. denizlerdeki ekosistemi korumak ve sürdürülebilir balıkçılık ile daha sağlıklı beslenmek. Bu yıl amacını bir adım öteye taşıyarak 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefleyen Metro Türkiye, “Önümüzde” projesiyle her geçen gün daha fazla deniz balığının yaşamının devam etmesine vesile olacak. Ne Yiyor, Yarın Ne Yiyor” şeklinde düzenlenmiş ve böylece balığın gelecek nesillere bırakılmasına vesile olacaktır.

1 Ağustos 2023, İstanbul –33 yıl   Türk mutfağını ve değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile çalışan Metro Turkey, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine koymaktadır. Bu kapsamda sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek için projelerine devam eden Metro Türkiye, geçen yıl başlattığı “Önce Ne Yiyor, Yarın Ne Yemez” projesiyle gelecek nesillerin balık yiyebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. .

Sadece 2023’te 900 ton deniz balığı kurtulacak!

Balıkların geleceği için denizlerde kalması için çalışan Metro Türkiye, deniz balığı oranı azaltılmış alg yağı içeren yemlerle 2022 yılında 400 ton Metro Premium Levrek ve Çipura yetiştirdi. 80.000 kişinin yıllık balık ihtiyacını karşılamaya tekabül eden bu sayı ile 500 ton deniz balığı kurtarıldı. Yetiştirdiği Metro Premium Levrek ve çipura sayısını bu yıl artırarak 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefleyen Metro Türkiye, “Ne Yediği Önünde, İçinde” projesiyle deniz balığını gelecek nesillere bırakmak için çalışmalarına devam edecek. Yarın Ne Yemez”.

“Önce Ne Yiyor, Yarın Ne Yemiyor” projesiyle sürdürülebilir balıkçılığı desteklediklerini belirten Metro Türkiye CEO’su  Sinem Turung “Metro Türkiye olarak yiyecek-içecek sektörünün sürdürülebilirlik dönüşümüne katkı sağlamak ve sürdürülebilirliği gıdanın olduğu her alana yaymak, üstlendiğimiz en kıymetli sorumluluklardan biridir. Gerek sunduğumuz çalışmalarla gerekse yürüttüğümüz proje ve eğitimlerle restoran menülerinin daha sürdürülebilir bir yaklaşımla hazırlanmasına katkı sağlıyoruz. Geçen yıl başlattığımız “Önce Ye Yarın Yeme” projemizle, yetiştirilen balıkların yaklaşık yüzde 50’sini yeme-içme reyonuna tedarik ederek Metro Premium balığın restoran menülerinde yer almasını sağladık. Sürdürülebilir balıkçılığı destekleyen bu eserlere olan talep karşısında bu yıl hedefimizi bir adım öteye taşıdık. Yıl sonuna kadar toplam 750 ton çipura ve levrek yetiştirerek yaklaşık 900 ton deniz balığını kurtarmayı hedefliyoruz.”

Metro Premium Levrek ve Çipura ile Somon eşdeğeri Omega 3

Metro Türkiye; Dünyanın en büyük balık yemi tedarikçilerinden biri olan Skretting ve Hatko Su Eserleri işbirliğiyle yürüttüğü proje ile Türkiye’de ilk kez endüstriyel ölçekli levrek ve çipura yetiştiriciliğinde alg yağı içeren yemlerin kullanılmasına öncülük etti. , ülkemizin önde gelen balık üreticisi. Projede kullanılan bu alternatif yem modeli, balıklarda Omega 3 yağ asidi maliyetlerinin reyon ortalamasının çok üzerinde olmasını sağlamaktadır.

“Metro Metodu” sürdürülebilir balıklar da aynı anda 227 farklı kalite kontrolünden geçiyor!

Türkiye’de kendi markası altında yetiştiricilik balıklarını raflarına yerleştiren ilk ve tek marka olan Metro Türkiye, tüm balıklarda olduğu gibi Metro Premium Levrek ve Çipura ürünlerinde de %100 izlenebilirlik sunarak müşterilerine güvenilir gıda sunmaya devam ediyor. Türkçe ve Latince adı, hasat tarihi, son kullanma tarihi, parti numarası, yetiştirme yeri, kuluçkahane, yem, tedarikçi adı, gıda güvenlik sertifikası, eser analiz bilgileri ve besin değerleri olmak üzere 12 kriterde %100 izlenebilirlik ile müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. maliyetler. Açık denizlerde kafeslerde yetiştirilen ve ortalama 13 – 16 ayda hasat boyuna ulaşan balıklar; Toplamda 227 farklı kalite kontrol sürecinden geçerek önce raflarda sonra da sofralarda yerini alıyor.

Projede dikkate alınan bir diğer unsur ise hayvan refahıdır. Metro Türkiye’nin balık yetiştirdiği kafeslerde metreküpte 8-10 kilo balık bulunuyor. Bu da balıkların ferah bir ortamda büyümesini sağlayarak onları daha az strese sokar ve hayvan refahını artırır.

Proje kapsamında özel çiftliklerde yetiştirilen Metro Premium Levrek ve Çipura’yı farklı kalibrelerde Metro Türkiye mağazalarında bulabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-uluborlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu